Blog

Pročitajte inspirativne priče s našeg bloga.

U sklopu projekta “aktivnosti za starije” koji smo osmislili i pokrenuli  s katalogom domova za starije (www.domovi-za-starije.com) i ovaj mjesec vam tim Evidom  poklanja jednu aktivnost za vaše korisnike doma.

Kroz dugi niz godina rada sa domovima za starije počeli smo projekt aktivnosti za starije u domu gdje uspješno surađujemo sa domovima.

Dolazi se do zaključka da je medicinsko i nemedicinsko osoblje koje radi u domovima za starije
emotivno i fizički iscrpljeno preko svih granica.

Koja je razlika u radu u državnom domu i rada u malom domu, te koji bi opis poslova bio u manjem domu, u kojem bi socijalni radnik mogao pomoći podići ne samo kvalitetu rada nego pomoći pružateljima usluge u raznim situacijama.

U Hrvatskoj je 2014. godine udio starijih od 65 godina iznosio 18,5% od ukupnog stanovništva što je identično prosjeku Europske unije 2015. godine. Taj udio će za Hrvatsku u 2060. godini biti 29,6%, prema projekcijama Europske komisije.

Suvremeni svijet je bio vrlo rijetko izoliran na način koji se dogodio tokom pandemija COVID-19. Jednako tako stariji ljudi su rijetko doživjeli ovakvu izoliranost u domovima za starije i nemoćne.

Zbog visokog stupnja sagorijevanja dolazi do zasićenja radom, osjećaja depresije, obeshrabrenosti i emocionalne iscrpljenosti, te se u zadnje vrijeme sve manje osoba odlučuje za rad u samim domovima za starije.

Naravno, naš stručni kadar koji je i osmislio samu aplikaciju će Vam pomoći u kreiranju ideja za rad sa korisnicima. Dovoljno je prilikom aktiviranja modula e-aktivnosti naglasiti da ćete trebati našu stručnu pomoć. I pomoć stiže.

Kažu kada se male ruke slože sve se može. E-radnik je malo čudo (kako ga zovemo iz milja). Najmoderniji modul koje pokazuje koliko dobar i…

Jedan od najvažnijih dijelova rada doma je medicinski dio. U vrijeme kada je medicinsku sestru sve teže pronaći, domovima za starije treba olakšati poslovanje. U aplikaciji smo posebnu pozornost posvetili medicinskoj dokumentaciji kako bismo Vam maksimalno olakšali poslovanje. Tako smo kreirali pametnu ljekarnu.

E-evidom predstavlja kraj jednog ciklusa ručnog unošenja podataka i započinje eru digitalizacije domova za starije.

U vrijeme kada nije bilo interneta pisma su služila kao medij pomoću kojeg su se prenosile bitne informacije. Tisućama godina…

Istražujući područje fizičke aktivnosti kod starijih ljudi,naišla na nekoliko odličnih znanstvenih članaka i knjiga koje govore o povezanosti fizičke aktivnost…

Ako ste mislili da ste prestari za bojanje u godinama iznad 65, istraživanja govore na niste. Psiholozi bojanje već dugi…

Ovaj praktični vodič je zbilja izvrsna knjiga koju bi trebali pročitati svi koji skrbe za starije osobe i osobe oboljele…

AKTIVNOST PRISJEĆANJA   Prema najnovijim istraživanjima aktivnost prisjećanja (terapija sjećanjima) učinkovito pomaže starijim ljudima u ublažavanju depresije, usamljenosti i tjeskobe….